Hoe Pak Je de Verbouwing van Je Huis Aan?

H

De meeste mensen die een nieuw huis betrekken zullen eerst het één en ander verbouwen voor ze definitief in hun nieuwe huis trekken. Sommigen vervangen alleen de wc en voorzien de muren van een nieuw laagje verf terwijl anderen het grondig aanpakken met muren uitbreken en een geheel nieuwe keuken of badkamer. In ieder geval zul je vast wel bij Soak.nl of een andere kluswinkel langsgaan om wat klusmateriaal en sanitair te halen. Maar hoe pak je het nou precies aan? Wat kun je allemaal doen voor je jouw huis kunt inrichten? En wat zijn de dingen die het meeste worden gedaan? Dat willen we je wel uit proberen te leggen.

De Badkamer

Veel mensen zijn niet tevreden over de badkamer die er al in hun nieuwe huis zit. Ze vinden het hygiënisch om in ieder geval het bad, toilet en de douchebak te verschonen. Misschien wil je ook wel nieuwe tegels aan de muur. En als je dan toch bezig bent kun je daar net zo goed een nieuwe wastafel en waskraan aan toevoegen. Je kunt dan kiezen voor een simpele kraan voor in de douche of juist een heel douchepaneel met verschillende mogelijkheden. En natuurlijk kun je de badkamer helemaal inrichten met wastafelmeubels, toiletspullen, medicijnkastjes, handdoekrekken en een radiator. Denk goed na over of je eventueel vloerverwarming wilt en waar deze dan op aangesloten moet zijn.

De Keuken

Een ander deel van het huis dat vaak wordt vervangen is de keuken. Net als de badkamer wordt deze niet allen veranderd als je het huis intrekt maar ook wel eens omdat je huidige keuken gewoon ouderwets is en niet meer voldoet. Zorg in ieder geval voor voldoende opbergruimte in de vorm van keukenkastjes en besteklades. Daarnaast is een goede kraan ook zeker niet onbelangrijk. Je hebt uitschuifbare kranen waarmee je de hele wasbak kunt bereiken, maar ook vaste kranen. Daarnaast moet je nadenken over of je één of twee spoelbakken wilt. Er zijn verschillende soorten waaronder spoelbakken met ingebouwd droogrek. Vergeet ook vooral de koelkast niet. Wil je zo’n grote, Amerikaanse koelkast of heb je aan een kleintje genoeg? En moet er een vriesvak inzitten of heb je een aparte vriezer? Allemaal dingen waar je over zult moeten nadenken voor je jouw keuken verbouwd.

De Slaapkamer

De slaapkamer wordt vaker verbouwd dan je misschien denkt. Niet alleen de kamer zelf wordt veranderd. In sommige gevallen wordt er een muur uitgebroken om de kamer groter te maken of juist een muur geplaatst om een extra kamer te creëren. Op die manier kun je meer kamers of grotere kamers creëren op de eerste of tweede verdieping van je huis. Hoeveel kamers je wilt en hoe groot deze kamers mogen en kunnen zijn hangt voor een groot deel af van het aantal bewoners van je huis en het doel van de kamers. Je kunt er namelijk ook eentje omtoveren tot hobbyruimte, computerkamer of bibliotheek.

De Zolder

En een laatste ruimte die wel eens verbouwd wordt is de zolder. Dit is echt een multifunctionele ruimte. Het kan dienst doen als slaapkamer, opslagruimte of welke andere ruimte je dan ook wilt.