Podologie Zaandam

P

Podologie staat voor een paramedisch therapeut die klachten aan voeten en opspoort, onderzoek en dan verhelpt. Voeten zijn onze bewegingsapparaten en belangrijk voor ons dagelijks bewegen. Het is dus belangrijk dat je bewegingsapparaat soepel loopt zodat de rest van je lichaam een correctie houding heeft. Bent u woonachtig in Zaandam en op zoek naar podologie Zaandam?

 

Uw voeten zijn de basis

Was u zich bewust dat uw voeten gedurende uw leven ongeveer 185.000 km. lopen? Dat is ongeveer 4 keer de wereld rond. Dan begrijpt u dat onze voeten behoorlijk veel te verduren hebben. Normaal gesproken kunt u ervan uitgaan u dat iedere ochtend weer vrolijk op kunt staan om aan de dag te beginnen. Maar stel dat dat niet zo is? Stel dat bij het staan de voorvoet pijn doet of dat tijdens het traplopen de knie gevoelig is. En soms zijn de klachten zo vervelend dat u verkeerd gaat lopen om uw voeten te ontlasten, waardoor uw weer andere klachten krijgt. Dit soort pijnklachten zijn niet altijd even makkelijk op te lossen. U loopt en staat tenslotte de hele dag door met boodschappen doen, sporten, kinderen naar school brengen etc. Door podologie Zaandam krijgen u exact de behandeling die past bij uw klachten.

 

De podologie Zaandam behandelt:

  • Standafwijking van de voeten
  • Standafwijking van de tenen of nagels
  • Voetklachten door overbelasting
  • Klachten aan knie, heup of rug door verkeerde voetenstand of looppatroon
  • Sportblessure
  • Voetproblemen bij Diabetes Mellitus
  • Voetproblemen bij Reumatoïde Artritis

 

De behandeling van de podologie Zaandam

Als u voor de eerste keer bij de podologie Zaandam verschijnt, krijgt u een onderzoek van ongeveer een uur. De therapeut informeert over uw klachten en bespreekt uw leefwijze. Hoe en wanneer de klacht ontstaan is en hoe het zich verder ontwikkelt. Als de oorzaak van uw klacht in kaart is gebracht zal de therapeut u onderzoeken. Dat gebeurt door middel van een podoscoop om de drukverdeling van uw voeten te analyseren. Daarnaast krijgt u een 3D-scan. De slijtage van uw schoen vertelt veel over uw manier van lopen en de eventuele oorsprong van uw klachten. De podologie Zaandam zal uw meest gebruikte schoenen inspecteren.

Naar aanleiding van het onderzoek en de bevindingen van het gespreken zal met u de diagnose worden gesteld. Hieraan wordt een specifieke behandeling gekoppeld in een persoonlijk behandelplan. Hierdoor wordt meteen duidelijk op welke manier de klacht kan worden verholpen en worden voorkomen in de toekomst.