Goud, zilver of rosé?

G

Je kent het wel. Een paar armbanden hier, horloges daar en oh, de oorbellen, kettingen en ringen mogen we ook zeker niet vergeten. Maar, in welke kleur moet je het allemaal aanschaffen? Vaak heb je een voorkeur, maar is dit wel de beste optie? Wellicht is zilver jouw favoriet terwijl goud veel beter tot zijn recht komt. Gelukkig zijn er genoeg tips die je hierbij kunnen helpen. En mocht je er niet helemaal uitkomen, ga dan eens langs bij Kaptijn Online voor persoonlijk advies of de mooiste nieuwe trends.

Welke kleur sieraden het mooist staan is afhankelijk van de huidtint die je hebt. Deze tint kan warm of koel zijn, maar hoe weet je welke ondertoon jij hebt? Er zijn verschillende manieren om hierachter te komen.

Kijk allereerst naar je haar en ogen. Meestal hebben bruine ogen en gouden blonde of bruine lokken een warme ondertoon. Assig haar en groene of blauwe ogen daarentegen hebben over het algemeen een koele ondertoon. Ook je aderen zijn een goede optie om je ondertoon te checken. Blauwe aderen betekent een koele huidtint. Aderen die meer richting groen neigen, vertellen dat jij een warme huidtint hebt. Een mix daartussen betekent overigens dat je een neutrale tint hebt.

Een geheel andere optie om erachter te komen is een paar uurtjes bakken in de zon. Heb jij een mooie sunkissed glow na een dagje strand? Dat betekent maar één ding: warme ondertoon. Wanneer de huid helaas meer naar het verbrande neigt, heb je een koele ondertoon. Nu we weten welke ondertoon we hebben is het tijd voor de volgende stap: wat past bij wat? Als jij een koele ondertoon hebt, passen zilveren sieraden het mooiste bij je huid. Bij een warme ondertoon kun je het beste gaan voor goud, maar ook roségoud zal prachtig staan. Neutrale ondertoon? Heb jij even geluk. Alle drie de kleuren zullen enorm goed tot zijn recht komen bij jou.

En niet getreurd als je echt niet kunt kiezen. Tegenwoordig zijn er namelijk prachtige sieraden die zilver en (rosé)goud combineren. Bovendien speelt smaak ook een hele grote rol. Blijkt uit het bovenstaande dat zilver het mooist zou staan, maar ga jij liever voor goud? Lekker doen!