Philips FastCare Compact GC6730/30

P

Philips FastCare Compact GC6730/30 stoomgenerator

NOG EXTERN PLAATSEN Wanneer je wel graag een stoomgenerator wilt gebruiken, maar de meeste modellen wel wat te duur vindt, dan is de Philips FastCare Compact GC6730/30 wellicht iets voor jou. Aan de goedkopere kant van het spectrum vind je deze stoomgenerator voor minder dan €100,-. Er is op verschillende manieren kostenbesparend gedacht, zonder dat het ten koste gaat van de definiërende eigenschappen van een stoomgenerator.

Technische specificaties Philips FastCare Compact GC6730/30

  • Type: stoomgenerator
  • Gewicht strijkijzer: 1,25 kilogram
  • Waterreservoir: 1,3 liter
  • Stoomproductie: 110 gram per minuut
  • Stoomstoot: 220 gram per minuut
  • Opwarmtijd: 120 seconden
  • Prijs: €99,90

Bediening en gebruik

De eerste indruk van Philips FastCare Compact GC6730/30 is niet een verkeerde. Je zou op het eerste gezicht niet zeggen dat het gaat om een goedkoper model stoomgenerator. Hoewel de paarse kleur, gecombineerd met wit, wel even wat tijd kost om aan te wennen, maar smaken verschillen. Een duidelijke draaiknop helpt je de juiste temperatuur- en stoomkeuze te selecteren, waarna je een continue stoomproductie van 110 gram stoom per minuut ter beschikking hebt. Samen met de extra stoomstoot van 220 gram stoom per minuut zul je de meeste stoffen glad krijgen.

Onderhoud

Voor het ontkalken vraagt de Philips FastCare Compact GC6730/30 je om een reinigingsprogramma te doorlopen. Dit is niet zo gebruiksvriendelijk als een systeem met cartridges, of nog beter: een kalkverzamelaar. Maar aangezien je met een goedkopere model te maken hebt is dit een concessie die je moet maken.

Voordelen Philips FastCare Compact GC6730/30

De Philips FastCare Compact GC6730/30 geeft je veel stoomgenerator voor het geld dat je er aan uitgeeft. Tenminste, veel? Het gaat juist om een mooi compact model dat je makkelijk gebruikt en makkelijk opbergt. Dit spreekt ook zeker in het voordeel van de Philips FastCare Compact GC6730/30. Enkele andere in het oog springende zaken zijn de automatische uitschakeling, en dat je het waterreservoir kunt bijvullen tijdens het gebruik. Wat een fijne functie is, is dat je het strijkijzer ook verticaal kunt gebruiken voor hangende kleding of je gordijnen.

Nadelen Philips FastCare Compact GC6730/30

De Philips stoomgenerator is dus een compacter model en dat gaat ten koste van de grootte van het waterreservoir, dat met zijn 1,3 liter snel leeg raakt als je flink wat te strijken hebt. Nu kun je de stoomgenerator aan laten staan tijdens het bijvullen, maar het reservoir is niet afneembaar dus dat is net wat onhandig. Dit is tekenend voor dit apparaat. Je krijgt een stoomgenerator die in principe goed werk levert, maar inboet op de handigheden. Zo zou het ook handiger zijn als de stoom tot in de punt van het strijkijzer komt, wat helaas niet het geval is.

Conclusie

De Philips FastCare Compact GC6730/30 is een goede aanzet voor een stoomgenerator. Je hebt het voordeel van een kleiner apparaat, waar je waarschijnlijk geen andere strijkplank voor nodig hebt. Het kost ook niet zoveel, dus dat is een fijne manier om toch de kracht van een dergelijke machine aan te kunnen spreken. Je krijgt precies waar je voor betaalt: een degelijke kleine stoomgenerator, zonder al te veel extra’s.