Tegelen

T

Vind jij dat het tijd is om een nieuwe vloer te leggen in jouw huis of vind je dat het tijd is om de badkamer muur opnieuw te tegelen in je huis? Wanneer je niet handig genoeg met om de tegelklus bij jou thuis zelf op te pakken maar wel benieuwd bent naar hoe de ingehuurde tegelzetter het nou eigenlijk aanpakt? In dit artikel zal het je duidelijker worden

Legplan

Wanneer je een tegelzetter inhuurt bij bijvoorbeeld een klusbedrijf bij jou in de buurt zoals tegelzetter Best gaat de tegelzetter allereerst met jou om de tafel om een legplan te maken. Dit begint met meten van het vloeroppervlak en het berekenen van de het aantal tegels dat je nodig zal hebben voor de klus, zodat je straks niet de volgende dag terug moet naar de winkel omdat het blijkt dat je niet genoeg tegels ingekocht hebt. Regelmatig komt het voor dat de tegelzetter gebruik maakt van passtukken, hierbij is het belangrijk dat aan beide zijden van de vloer deze passtukken dezelfde afmeting hebben. De tegelzetter houdt ook altijd rekening met dat de vloer moet beschikken over uitzettingsvoegen die eventuele scheuren zullen voorkomen, want dat wil je natuurlijk niet.

Tegels plaatsen

Nadat het gehele voorbereidingsproces afgerond is wordt het tijd om de tegels te plaatsen. De tegelzetter begint met aanmaken van de benodigde tegellijm. Dit is een flexibele substantie met een hoog kunststofaandeel wat gebruikt kan worden op verschillende ondergronden. Vervolgens brengt de tegelzetter de tegellijm aan op de ondergrond en pakt die zijn lijmkam erbij om het overtollige lijm te verwijderen. Nu is het tijd om de tegels erbij te pakken en deze te plaatsen, de tegels worden aangebracht met licht schuivende en drukkende beweging zodat de lijmrillen achter de tegel zich verdichten. Tijd om de eerste stappen op een nieuwe vloer te maken!