Toekomst van het printen

T

Waar we vroeger alles nog deden met pen en papier en er nog niet iets bestond zoals printen was communiceren of producten creëren lastiger dan dat het tegenwoordig is. Op het moment dat de printer zelf uitkwam werd het werken en studeren een stuk eenvoudiger. Wanneer iemand tegenwoordig gevraagd wordt op het aanleveren van bijvoorbeeld een verslag op zijn studie dan hoeft het tegenwoordig niet allemaal met pen op papier geschreven te worden wat veel tijd in beslag zal nemen, tegenwoordig hoef je alleen op het knopje uitprinten te klikken en ben je na het typen van het verslag op de computer veel sneller klaar.

3D printen

De huidige technologie is inmiddels zover dat er zelfs een nieuwe optie van printen bestaat, 3D printen. Doordat de technologische ontwikkelingen die zich dagelijks verder blijven ontwikkelen wordt het ons tegenwoordig allemaal steeds makkelijker gemaakt en hebben we meer opties voor op de markt. Met 3D printen kunnen er tegenwoordig producten geprint worden die vervolgens te koop zijn in de winkel. Echter was het 3D printen in het begin nog te vergelijken met een ruwe diamant die geslepen moet worden maar tegenwoordig is de ‘diamant’ zo geslepen dat het 3D printen om meerdere vakgebieden dagelijks ingezet wordt op de werkvloer.

Elektronisch printen

Er zijn ook andere manieren van printen die minder bekend zijn onder de mensen die er niet in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan printed electronics, dit is een manier van printen waar veel bedrijven gebruik van maken. Printed electronics is een innovatieve productiemethode die beschikt over kennis en specialistische technieken. Met deze manier van printen wordt zeefdrukkerij met een mechanische bedrijfsruimte gecombineerd. Met deze manier van printen is het mogelijk om fatsoenlijk maatwerk af te leveren voor op de markt straks.