Natuurlijk spelen, belangrijk voor kinderen

N

Word je binnenkort ouder of je bent het al van een of een paar dreumesen? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je kind beweegt en nieuwe dingen leert. Tegenwoordig bestaat er ook het natuurlijk spelen. Dit is spelen op een speelplaats dat gebouwd is met de riemen die er waren. Dus bomen en dergelijken worden gebruikt als toestel. Niet alleen is dit goed voor het milieu, omdat er bomen worden gespaard en ze een tweede leven krijgen. Ook voor kinderen is dit goed. Bij hen wordt namelijk de fantasie verbreed en gaan ze zelf spellen verzinnen. Dit zorgt ervoor dat ze op jonge leeftijd al in oplossingen gaan denken en ze uit van alles mogelijkheden gaan zien.

Waarom natuurlijk spelen

Natuurlijk spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom is het ontdekken van de fantasie en nieuwe dingen zo belangrijk voor ze. Ze zullen in tegenstelling tot andere kinderen, een grotere en bredere fantasie hebben. Daarnaast is het ook goed voor de gezondheid van het kind. De gezondheid van kinderen neemt de afgelopen jaren steeds meer af. Ze zijn namelijk steeds meer binnen te vinden en hebben dan ook vaak een telefoon of tablet in de handen. Dit zorgt ervoor dat kinderen minder buiten komen en ook minder vitamine D in zich opnemen. Daarnaast bewegen ze ook veel minder dan vroeger en hierdoor kan er zelfs overgewicht ontstaan op jonge leeftijd.

Neem je kinderen mee naar buiten en laat ze natuurlijk spelen

Daarnaast worden kinderen vaak achtergelaten bij een kinderopvang of zoiets dergelijks en hebben ouders het allemaal niet meer in de hand. Laat dat jouw kinderen niet overkomen en neem ze regelmatig mee naar buiten zodat ze voldoende vitamines in zich opnemen en dat ze hun ei kwijt kunnen. Met natuurlijk spelen zorg je ook voor de gezondheid van je kinderen.