Je depressie ten einde met mindfulness

J

Waar je bij gewone therapie leert om wijzer te worden, dat wil zeggen in te leren zien dat je gedachten en gedrag niet verstandig zijn, leert mindfulness je helemaal niets te doen. Dit voelt juist bij depressie erg tegenstrijdig, je wilt immers al je irrationele gedachten maar wat graag veranderen. Volgens mindfulness verander je de onlogische gedachten van je depressie echter juist door ze niet langer te willen veranderen. Je verzet je niet langer tegen de gedachten.

 

Wordt je depressie dan niet erger met mindfulness?

 

Je niet langer verzetten betekend niet dat je alles maar met je op de loop laat gaan. Het betend alleen dat je geen energie verspilt in het anders willen denken. Volgens mindfulness kom je niet van je depressie af door vrolijker te denken. Je komt van je deprssie af door minder aandacht te leren geven aan wat voor gedachten dan ook. Hierdoor heb je meer aandacht over om meer te gaan voelen.

 

Van je depressie af door meer te gaan voelen

 

Voelen is moeilijk als je depressief bent, omdat je allerlei nare gevoelens van stress in je lichaam hebt. Daarom kun je Hier lezen hoe je tijdens het voelen met nare gevoelens om kunt gaan. Een belangrijke tip is alvast om te onthouden dat je juist de nare gevoelens kunt gebruiken om uit je hoofd te komen. Je kunt namelijk niet twee dingen tegelijkertijd. Misschien is dit in het begin nog eng en pijnlijk en kan het gevoel zelfs erger worden, maar als je volhoud merk je dat het gevoel nooit allesoverheersend kan worden. Alleen gedachten kunnen alles overheersend worden als je ze blijft voeden met aandacht, gevoelens niet.

 

Wil je je kennis over mindfulness en depressie verdiepen, klik dan hier: http://nuevennu.nl/met-mindfulness-van-je-depressie-af

Liever bewegen en ontspannen tegelijk, dan vind je hier meer info