Wat is een droogloopmat?

W

De naam zegt het eigenlijk al het is een mat waarbij u uw schoenen ‘droog’ loopt voor dat u binnen treedt. De eigenschap bij een droogloopmatis dat het voornamelijk vocht en water absorbeert. Vocht en water zorgt ervoor dat het direct smerig wordt op uw vloer. Niet prettig als er net schoongemaakt is. De droogloopmat bestaat 100% uit katoen en is geïmpregneerd met speciale olie. Doordat het behandeld is houdt het 80% van het vocht en vuil vast. Door de speciale olie is het ook nog eens bacterieremmend. Dus binnen enkele stappen droogt het de schoenzool. Een klein nadeel bij deze droogloopmatten is dat het regelmatig gestofzuigd moet worden. Het vuil blijft vaak boven op de mat liggen. Met regelmatig stofzuigen voorkomt u dus dat het vuil mee naar binnen gelopen wordt.

Droogloopmat voor honden

Heeft u ook honden? Dan heeft u vast wel eens meegemaakt dat u moest wandelen in de regen. Niet dat dit zoveel uitmaakt. Maar wanneer u terug kwam en de hond liep naar binnen dan nam die vaak een groot spoor met zich mee. U kon precies zien waar uw hond gelopen had. De natte pootjes zorgen voor vuiligheid en vocht in de woonkamer. Dit is natuurlijk extra zuur wanneer u net gedweild heeft. Dit kan op een makkelijke manier opgelost worden, een handdoek erbij en op de knietjes. De pootjes van uw hond schoonmaken en pas laten lopen. Maar dit kan natuurlijk makkelijker.

Ja, er bestaan serieus droogloopmatten voor honden! En dit is erg handig wanneer u uw handen niet vuil wilt maken. U legt de droogloopmat op de vloer, de hond loopt daarover heen en de mat absorbeert tot wel 7 keer het eigen gewicht op aan vuiligheid, vocht en modder. Ook zijn deze matten geschikt voor een Bench en zijn ze makkelijk te reinigen en wassen.