Wat kost een jacuzzi precies?

W

Denkt u erover na om een jacuzzi te kopen? Dan wilt u natuurlijk wel weten wat de kosten daarvan zijn. U wilt onbezorgd kunnen genieten van uw jacuzzi, en daarbij niet hoeven nadenken over de kosten die het allemaal met zich meebrengt. Veel mensen denken dat een jacuzzi echt alleen voor de Elite is, maar dit is zeker niet het geval. Een spa of een jacuzzi is er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten en daarom is er voor elk budget wel een passende jacuzzi.

De kosten van de spa zelf

Wat is de prijs van een jacuzzi zelf? Zoals we al eerder aangaven, hoeft een jacuzzi zelf helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt al een jacuzzi kopen vanaf ongeveer 2500 euro. Dan heb je vaak een jacuzzi waar je met twee of drie personen in kunt. Wil je er met meer personen in, dan betaal je natuurlijk ook meer. Ook is de prijs van de jacuzzi afhankelijk van het aantal jets dat deze heeft. Er zijn jacuzzi’s die 25 jets hebben, maar ook spa’s met 100 jets. Zo kun je dus ook gaan voor een jacuzzi van 13.000 jets. Ook is de ombouw van de jacuzzi van invloed op de prijs.

Extra toevoegingen

Zoals het geval is bij veel luxe producten, kun je ook een jacuzzi zo duur maken als je zelf wil. Je kunt genoegen nemen met een simpele jacuzzi met een paar jets voor twee personen, maar je kunt ook kiezen voor een luxere versie. Daarnaast zijn er verschillende elementen toe te voegen, die wel enigszins essentieel zijn. Denk bijvoorbeeld aan waterbehandelingspakketten. Je wil natuurlijk wel dat het water van goede kwaliteit blijft en dat ook de temperatuur aangenaam blijft. Ook heb je een filter en een filtercartridge nodig, die er beiden voor zorgen dat het water schoon blijft. Deze filters zullen ook om de zoveel tijd vervangen moeten worden, iets wat zeker niet vergeten moet worden in het kostenplaatje.

Maandelijkse energiekosten van een jacuzzi

De aanschafkosten van een jacuzzi kunnen aanzienlijk zijn, maar de energiekosten kunnen ook aardig oplopen. Een jacuzzi zet je namelijk niet alleen aan als je erin gaat, om dit vervolgens weer uit te zetten. Het water moet constant verwarmd worden, en dat kost natuurlijk de nodige energie. Ook het filter moet blijven draaien om het water schoon te houden. Per jaar moet je denken aan ongeveer 900 euro energiekosten. Geniet je graag van de bubbels, dan ben je ongeveer 1 euro per uur kwijt als je deze aanzet. Er zijn veel mensen die willen besparen op de aankoopkosten en daarom een tweedehands, oud model aanschaffen. Als je hiervoor kiest, dan kun je nog weleens bedrogen uitkomen. Want hoewel de aanschafkosten dan misschien lager zijn, zijn de energiekosten des te hoger. Wil je jezelf graag verwennen met een echte luxe product dan zijn de kosten voor een jacuzzi het zeker waard!