Hoe voorkom je RSI-klachten?

H

RSI-klachten komen heel veel voor. Niet alleen in de pols, maar ook in de nek, arm, en rug. De oorzaak daarvan is het herhaaldelijk inspannen van spieren of het lang aannemen van een houding. Daar zijn allerlei oplossingen voor.

Polssteun

De polssteun, iedereen kent hem alleen te weinig mensen gebruiken hem. Het gebruik van een muis zorgt voor inspanning van de spieren. De arm heeft een houding en mist ondersteuning bij de pols. Door dit dagelijks veel te doen overbelast je spieren en krijg je klachten. Een polssteun geeft extra ondersteuning aan de pols waardoor spieren ontspannen en klachten verminderen.

Anti RSI muis

Naast het feit dat de pols wat meer ondersteuning kan gebruiken, heeft ook de houding en stand van de hand te maken met het krijgen van RSI-klachten. Deze klachten kun je voorkomen door het gebruiken van een anti RSI muis. Daardoor heeft de hand een wat natuurlijkere houding (alsof je een hand geeft). De hand en pols is in die houding meer ontspannen.

Monitorarm

Het is in een werkhouding ook erg belangrijk dat het beeldscherm van je computer of laptop op de juiste hoogte staat. Als dit niet het geval is dan moet je met je hoofd corrigeren waardoor je meer belasting op de nekspieren zet. Ook daar kunnen RSI-klachten ontstaan. Met een goede monitorarm of monitorstandaard worden deze klachten verminderd.