Maak je eigen bruidssieraden met zoetwaterparels

M

Het trouwseizoen is in volle gang. Als je al bijna gaat trouwen, heb je vast geen tijd (of geduld) meer om zelf sieraden te maken. Als je pas over een paar maanden gaat trouwen, heb je vast wat aan deze tips. Het zelf maken van sieraden met zoetwaterparels is namelijk helemaal niet moeilijk. Bovendien heb je ook een prachtig aandenken aan je bruiloft voor later.

Zelf sieraden maken met zoetwaterparels

Als het gaat om bruidssieraden zijn witte zoetwaterparels de eerste keuze. De witte of creme bruidsjurk is nog altijd het meest populair. Zoetwaterparels passen daar perfect bij, vooral omdat ze zelden spierwit zijn. Echte zoetwaterparels zijn eerder creme, ivoorwit of zelfs champagnekleurig. Moeder natuur levert altijd een passende tint.

june-lola.jpg

Een enkel parelsnoer is erg mooi. Als je dat te veel kralen vindt, kun je de parels ook zwevend rijgen. Daarbij is een enkele zoetwaterparel vast gezet op het draad, of het is geregen met kleine buisjes ertussen. Dan is de ketting veel subtieler.

Let bij het ontwerpen van je sieraden goed op de halslijn van je jurk. Als die rond is, is een rond vallende ketting ook het

mooiste. Heeft je jurk een V-hals of een hartlijn, overweeg dan om een ketting met een hanger te maken.

Maak meerdere oorbellen

Voor chique sieraden geldt meestal: less is more, dus met een paar pareltjes kom je al een heel eind. Hele kleine oorbelletjes bijvoorbeeld. Het kunnen kleine oorhangertjes zijn, maar de meeste bruiden kiezen dan voor parel oorstekers.

Maar wie zegt dat je maar één paar oorbellen mag hebben voor je bruiloft? Maak jezelf langere en uitbundiger oorbellen voor het feest ’s avonds.

petra-set-compleet.jpg

Na het officiële deel kan het feest losbarsten. Als je over de dansvloer zwiert, komen lange oorbellen heel mooi tot hun recht, zeker als je er ook wat Swarovski kristal kraaltjes in verwerkt.

Kijk bij Kralenkwarts voor alle kralen en fournituren en natuurlijk ook tips over zelf sieraden maken