mooiste steden van Duitsland

m

Duitsland is een prachtig land met eindeloos veel mogelijkheden voor een heerlijke en betaalbare vakantie. De overnachtingsmogelijkheden in Duitsland zijn van een goede kwaliteit en het prijsniveau is zeker niet duur. Duitsland is divers en daardoor zijn er veel mogelijkheden voor een langdurige actieve vakantie of een korte stedentrip. Bovendien heeft Duitsland ook het voordeel dat je vanuit Nederland binnen afzienbare tijd op de plaats van bestemming bent.

Het vlakke noorden van Duitsland is een regio dat bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie. Bijvoorbeeld de route langs de Oostzeekust (Ostseeradweg) vanaf de Deense tot aan de Poolse grens is een van de mooiste fietsroutes van Europa. De route verbindt tal van voormalige hanzensteden zoals Kiel, Lübeck, Wismar, Stalsund en Rostock. De gehele route is meer dan 1000 km lang met een perfect fietspad en bovendien uitstekend gemarkeerd. Het zuiden van Duitsland daarentegen leent zich meer voor wandeltochten. Van het glooiende landschap in Beieren tot aan het hooggebergte aan de grens met Oostenrijk beschikt het over de mooie wandelpaden die goed zijn onderhouden en goed gemarkeerd.

 

Mooiste steden van Duitsland

Ook liefhebbers van cultuur, zoals musea en andere bezienswaardigheden komen bij ons buurland aan hun trekken. De Duitse steden met een rijke historie  bieden voor zowel jong als oud een prima mogelijkheden voor een leuke stedentrip. De mooiste steden van Duitsland zijn volgens de kenners Lübeck, Dresden, Trier en Rothenburg an der Tauber en München.

Lübeck is de oudste Hanzestad en de rijkdom die de handel de stad bracht is terug te vinden in de schitterende architectuur en de imposante gebouwen. Trier is de oudste stad van Duitsland, al in de Romeinse tijd was deze stad belangrijk en in de derde eeuw werd het zelfs de hoofdstad van het westelijke romeinse rijk. Veel monumenten uit deze tijd zijn tot op heden te bezichtigen, zoals de Porta Nigra, het amfitheater en het basilica van Constantijn.

München – de hoofdstad van de deelstaat Beieren — is de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot de festivalstad voor jongeren. Het Oktoberfest dat jaarlijks in München wordt gehouden is het grootste evenement van Duitsland. Het bierfeest wordt niet alleen door Duitsers bezocht, maar ook komen er steeds meer bezoekers van buiten de landsgrenzen op dit festijn af. Het feest is vooral onder jongeren erg populair.